Perkins+Will Architects Washington, DC Office


PerkinsWillDCOffice-550x385

The Washington, DC office of Perkins+Will is conceived as a sustainability showcase. The office features a self-contained passive solar hot water system that supplies the restrooms and café; it is powered by photovoltaic panels on the rooftop. Power submeters separately monitor energy consumption for HVAC, lighting, computing, and plug loads. Real-time consumption data is digitally displayed in the reception area. The office is projected to reduce from baseline levels overall energy consumption by 35%, water consumption by 40% (motion-sensor faucets, dual-flush control valves, waterless urinals), and lighting power by 35% (daylight sensors, LED and fluorescent technology, occupancy sensors). Ninety-five percent of construction waste was diverted from landfills; furniture not reused from the previous office was donated to local nonprofit organizations. The office has a comprehensive daily recycling program in place and buys 100% green power.

A gallery-like reception area forms a breakout zone for adjacent conference rooms or event space by evening. Communal spaces— including the library, café, and main entrance—face an interior atrium, which provides natural light and views of an 8-story art display.

Please follow and like us:
Get in Touch
×

Get In Touch

Top